Meer lezen door geluid van letters

Luister en inspirerenMet website en divers drukwerk

Frappante Fragmenten

Frappante geluidsfragmenten die helpen bij kinderboeken keuzes

Nu het zo triest gesteld is met de leesvaardigheid in Nederland, zet Frappante Fragmenten zich in bij het opzetten van projecten om een betere leescultuur te creëren op basisscholen en pabo’s. Lezen kan de achterstand bij kinderen enigszins verkleinen en bijdragen aan een gezond burgerschap. En dat heeft de jonge generatie nodig om het beste uit het leven te halen.

Huisstijl recht en strak

Rob van de Sande benaderde Pixlbar voor het opzetten van een Top 40 kinderboeken website en “wat logo wijzigingen”. Rob wil, als podcastmaker, met Frappante Fragmenten de doelgroep enthousiast maken om juist te lezen.

De doelgroep: kinderen, basisonderwijs docenten, ouders, opa’s en oma’s.

Voorloper van Frappante Fragmenten was Quotes & Questions. Rob wilde graag dat dit één familie werd. Er moesten ook bijbehorende banners gemaakt worden voor de diverse lijsten voor tips, young adults, non-fictie en een pabo-lijst. Voor drukwerk en online gebruik.

Eigen webshop en Libris koppeling

Om het vinden van een boek makkelijk te maken zijn alle kinderboeken goed gecategoriseerd. Bij genre, leeftijd en thema of via zoeken. Kies je een boek uit de Top 40 dan kun je hierbij gratis een audio fragment luisteren. Valt deze in de smaak, bestel je het boek direct via de webshop via Libris. Hiermee steun je gelijk de lokale boekhandel. Zelf verkoopt Rob zaklampen om stiekem mee onder de dekens te lezen en magnetische boekenleggers.

Verlanglijst voor papa, mama, opa of oma

Kinderen kunnen heel makkelijk hun favorieten boeken toevoegen aan een verlanglijst. Een unieke URL kan direct gedeeld worden via WhatsApp, e-mail of andere socials. Handig voor de ontvanger en fijn voor het kind.

Absoluut geen willekeurige kinderboeken Top 40

De kinderboeken Top 40 van Frappante Fragmenten wordt maandelijks samengesteld door een forum. Het forum bestaat uit pabo-docenten, boekverkopers, leesconsulenten, pabostudenten, kinderboekenschrijvers en (voor)lezers van kinderboeken.