Kwantumsensor zoekt verbeeldingskracht

De punten verbindenPixlbar ontwikkelde huisstijl en website

Single Quantum

Ingewikkelde materie in beeld vangen

Een huisstijl en website ontwerpen voor het BRAINIAQS-project. Pixlbar ging met deze ingewikkelde materie aan de slag. In het kort gaat het om een nieuwe generatie lichtmicroscopie met hoge diepte- en beeldresolutie die nauwkeurige en niet-invasieve diagnostiek mogelijk maken. Het BRAINIAQS-project gebruikt kwantumdetectietechnologie voor de beeldvorming van levend weefsel door arrays van kwantumsensoren te ontwikkelen.

Hele kleurenspectrum in huisstijl

Lichtmicroscopie, arrays (vectoren) en het brein vormde de drie pijlers waarmee Pixlbar aan de slag ging voor een nieuwe huisstijl en website. De hersenen worden gevormd door arrays van verschillende lengte. Terwijl een meting plaatsvindt, kunnen referentiepunten van positie en kleur veranderen. Het kleurenspectrum van de spectrometer – die de grootte van moleculen en atomen kan meten – wordt hierbij als metafoor gebruikt. Het geheel geeft een dynamisch en inspirerend beeld van de projectactiviteiten.

Zelfstandig website beheren

Voor het project moest er een simpele WordPress website opgezet worden. Teamleden moesten deze zelf kunnen besturen en beheren. Pixlbar deed de eerste opzet en invulling. Het team van BRAINIAQS kreeg training en uitleg zodat ze de website zelfstandig kunnen onderhouden.