Dé meest complete bezoekersgids van Delft

Een verzameling Delftse hotspotsPixlbar ontwikkelde het totaal concept

Blue Pearls of Delft

Een mooie verzameling parels

De bezoekersgids van Delft is een eigen initiatief. De eerste ideeën voor de gids ontstonden in januari 2014 met als belangrijkste doel de talrijke unieke kleine ondernemers van de Delftse binnenstad onder de aandacht te brengen van bezoekers.

Naamgeving

De nieuw te ontwikkelen gids moest een succes gaan worden die eindgebruikers heel nuttig vinden, maar ook helder en overzichtelijk… compleet en bruikbaar voor een brede doelgroep van bezoekers. Maar eerst nog een naam verzinnen: Blue Pearls of Delft. Een logische en voor de hand liggende verbinding met Delfts Blauw en Het Meisje met de Parel van Vermeer. En zeker ook een directe link met de hedendaagse parels van Delft waarvan er veel in de gids staan.

Bekend in Delft

Het eerste exemplaar van de Blue Pearls of Delft was begin april 2014 een feit. Sindsdien wordt de bezoekersgids constant vernieuwd en doorontwikkeld. We proberen nieuwe dingen en soms gekke dingen die mensen opvallen. Soms werkt het niet, en wat wel werkt behouden we… dan krijg je niet alleen een beter product maar ook erkenning, herkenning en loyale ambassadeurs.

De bezoekersgids is ondertussen een bekende in de binnenstad, bij ondernemers, hotels en instanties. Elke gratis uitgave verschijnt in een zo gevarieerd mogelijke samenstelling die de bezoeker helpt en wegwijs maakt.

Vaste formule

Het is onmogelijk alle ondernemers in een kleine A6 gids te vatten en benaderen deelnemers daarom selectief. Er komen met regelmaat nieuwe parels bij in de stad. Helaas verdwijnt er ook wel eens één. Dat houdt het wel weer fris.

De gids volgt een vaste lijn met een uitklapbare plattegrond, de leukste parels van Delft uit diverse categorieën, redactionele achtergrond interviews, een evenementen agenda en waardevolle voordeelcoupons.

Inmiddels zijn er 14 edities verschenen. Bekijk het publicatie archief waar je de gidsen online kan inkijken.