werk

Luister en bestel

Frappante Fragmenten

Nu het zo triest gesteld is met de leesvaardigheid in Nederland, zet Frappante Fragmenten zich in bij het opzetten van projecten om een betere leescultuur te creëren op basisscholen en pabo’s. Lezen kan de achterstand bij kinderen enigszins verkleinen en bijdragen aan een gezond burgerschap. En dat heeft de jonge generatie nodig om het beste uit het leven te halen.

Huisstijl recht en strak

Rob van de Sande benaderde Pixlbar voor het opzetten van een Top 40 kinderboeken website en “wat logo wijzigingen”. Rob wil, als podcastmaker, met Frappante Fragmenten de doelgroep enthousiast maken om juist te lezen.

De doelgroep: kinderen, basisonderwijs docenten, ouders, opa’s en oma’s.

Voorloper van Frappante Fragmenten was Quotes & Questions. Rob wilde graag dat dit één familie werd. Er moesten ook bijbehorende banners gemaakt worden voor de diverse lijsten voor tips, young adults, non-fictie en een pabo-lijst. Voor drukwerk en online gebruik.

Frappante Fragmenten op jouw school flyer
Flyer voor scholen
Website fragment

Eigen webshop en Libris koppeling

Om het vinden van een boek makkelijk te maken zijn alle kinderboeken goed gecategoriseerd. Bij genre, leeftijd en thema of via zoeken. Kies je een boek uit de Top 40 dan kun je hierbij gratis een audio fragment luisteren. Valt deze in de smaak, bestel je het boek direct via de webshop via Libris. Hiermee steun je gelijk de lokale boekhandel. Zelf verkoopt Rob zaklampen om stiekem mee onder de dekens te lezen en magnetische boekenleggers.

Verlanglijst voor papa, mama, opa of oma

Kinderen kunnen heel makkelijk hun favorieten boeken toevoegen aan een verlanglijst. Een unieke URL kan direct gedeeld worden via WhatsApp, e-mail of andere socials. Handig voor de ontvanger en fijn voor het kind.

Flyer top 40 kinderboekenlijst
Drukwerk versie Top 40 kinderboeken

Geen willekeurige kinderboeken Top 40

De kinderboeken Top 40 van Frappante Fragmenten wordt maandelijks samengesteld door een forum. Het forum bestaat uit pabo-docenten, boekverkopers, leesconsulenten, pabostudenten, kinderboekenschrijvers en (voor)lezers van kinderboeken.

Top 100 pabo kinderboekenlijst poster
Poster Top 100 Pabo kinderboekenlijst

Vandaag leverde Pixlbar mijn nieuwe website op. Wat een klasse! Niet alleen het eindresultaat is top, ook de samenwerking en de afstemming tijdens de rit. We hebben een effectief traject doorlopen en hebben de deadline ruim op tijd gehaald. De service is optimaal en ik werd als opdrachtgever gehoord. Ik ben zeer tevreden over de vormgeving van alle ontwerpen. Als je jouw bedrijf een boostwil geven, bel eens met René!

Rob van de Sande

Wat kan ik voor je klaarmaken?

Ik help je graag met heldere, treffende en vooral smakelijke creaties. Gebruik de smiley tekstballon rechtsonder om mij een bericht te sturen, te bellen, te chatten of simpelweg te verbinden. Wat je ook wil, ik hoor graag van je.

Scroll naar top