werk

Een nieuwe uitstraling

Stichting SVD

Studenten Vrijwilligerswerk Delft (SVD) is een koppelingsplatform voor studenten- en vrijwilligerswerkorganisaties. Stichting SVD is actief aanwezig op de campus en laten studenten graag zien wat zij kunnen betekenen voor de stad Delft. Daar hoort een passende professionele identiteit bij. Het oude logo voldeed niet meer. Het bestuur gaf Pixlbar opdracht een nieuwe identiteit en website te ontwikkelen.

Logo ontwikkeling

Logo en lettertype waren niet goed met elkaar te verenigen. De instructies van het bestuur waren duidelijk: creëer meer eenheid, behoud het hart en link met Delft zonder dat het Delfts blauw aanvoelt.

Studenten Vrijwilligerswerk Delft, zoals de naam officieel geregistreerd staat, vonden beide partijen wel erg lang. Stichting SVD is kort en krachtig en werd al vaak intern gebruikt. Dus werd besloten om de nieuwe naam direct door te voeren.

Liggend logo Stichting SVD (Studenten Vrijwilligerswerk Delft)

Verbinding is contact maken. Twee handen die een hart vormen versterkt deze boodschap visueel. De lichte kleur blauw symboliseert de link naar de TUDelft, de donkere kleur blauw juist naar de gemeente Delft. Een bijpassend strak lettertype complimenteert het geheel.

Logo icoon Stichting SVD
Primair kleurenpalet Stichting SVD

Kleuren

Het primaire kleurenpalet is een combinatie gebaseerd op Delfts blauw, TU Delft blauw en het polychrome Delfts blauw aardewerk.

Sterk, herkenbaar, fris en modern.  Het nieuwe logo bestaat uit drie elementen: de kapitalen SVD, het “hartelijke handen” beeldmerk en de betekenis van SVD.

Huisstijl handleiding

Een hele huisstijl handleiding werd gemaakt met diverse specificaties zoals logo gebruik, logo varianten, witruimtes, kleuren, lettertypes en visuele instructies voor sociale media. Hiermee kan het hele bestuur eenduidig de boodschap van de stichting uitdragen.

Bepaling logo witmarges
Bepaling logo witmarges
Foto bestuur Stichting SVD
Stichting bestuur Studenten Vrijwilligerswerk Delft

Vraag en aanbod website

De website moest ook veranderen. Naar één die makkelijker te beheren is. En waar organisaties en vrijwilligers elkaar kunnen vinden.

Iedere partij kan zijn of haar profiel inrichten en beheren. Organisaties kunnen vacatures plaatsen en afgeschermd vrijwilligers screenen. Een insta-match faciliteit is er voor beide partijen. Komen de opgegeven interesses overeen met de vacature eisen, dan stuurt het systeem een melding. Deze meldingen worden automatisch naar elk aangemelde inbox gestuurd.

Door een groot aantal buitenlandse studenten is er gemakshalve een vertaal plugin geïnstalleerd om ook deze groep te kunnen betrekken bij de stad.

Na de succesvolle lancering is het SVD bestuur getraind in en bijgepraat over het back-end. Ook zij kunnen weer verder.

Homepage Stichting SVD
Homepage responsive interface schermen
Vacaturebank Stichting SVD
Vacaturebank responsive interface schermen
Navigatie mobiel Stichting SVD
Mobiel navigatiescherm

Wat kan ik voor je klaarmaken?

Ik help je graag met heldere, treffende en vooral smakelijke creaties. Gebruik de smiley tekstballon rechtsonder om mij een bericht te sturen, te bellen, te chatten of simpelweg te verbinden. Wat je ook wil, ik hoor graag van je.

Scroll naar top