werk

Waar smaak en sfeer samen komen

Restaurant en eetcafé De Waag

De Waag ademt geschiedenis. Dat zie je op alle verdiepingen, in alle hoeken. Het gebouw gaat dan ook ver terug. De eerste melding van het Delftse waaggebouw duikt op in 1342. Na een grondige verbouwing verschijnt in 1999 het huidige restaurant en eetcafé De Waag.

Anno 2015 rijst de vraag om duidelijkheid te scheppen voor zowel de fysieke als de online bezoeker. Een aantal van deze smakelijk vormgegeven communicatie oplossingen tref je hieronder.

Zo veel meer en niemand die het weet

Ten eerste, gasten weten eigenlijk niet dat De Waag zoveel meer is dan een Eetcafé. Ten tweede, gasten hadden vaak geen idee dat er in het pand ook nog een bijzonder goed geheim schuil ging: het gastronomisch pareltje op de tweede verdieping. Ten slotte, dat er op de derde verdieping ook ruimte is voor evenementen of bijvoorbeeld private dining. Als gevolg van al deze tegenstellingen is het zaak om alles duidelijker positioneren.

Huisstijl voor binnen, buiten, boven en beneden

Uit deze diversiteit eenheid creëren is een leuke uitdaging.

Vandaar zijn we van binnen naar buiten gegaan. En van boven naar beneden om alles goed te doorgronden. Het overkoepelend bedrijf (De Waag) fungeert met twee onderliggende bedrijfsonderdelen namelijk het Restaurant (voorheen De Proeverij) boven en het Eetcafé beneden. Ondanks de tegenstelling kregen beide een eigen uitstraling. De één wat strakker, de ander wat rustieker om aan te sluiten bij de beleving van de gast.

Geschiedenisboek De Waag Delft
Aanzet geschiedenisboek De Waag
De Waag compositie
Drankkaart De Waag Delft
Uitgebreide drankenkaart

Achterliggende betekenis gelaagd gewaagd logo

De Waag huisstijl symbolen

Briefpapier, visitekaartje en bestekzakjes
Social media posters De Waag
Social media posts en posters
Interface impressies

Diverse ingrediënten voor communicatie

Pixlbar heeft in samenwerking met BQ Branding diverse uitingen gestalte gegeven. Zo moest de website, nieuwsbrief, diverse menu’s, social media en andere touchpoints voldoen aan de nieuwe huisstijl en uitgedragen gaan worden.

Bierviltjes De Waag

Wat kan ik voor je klaarmaken?

Ik help je graag met heldere, treffende en vooral smakelijke creaties. Gebruik de smiley tekstballon rechtsonder om mij een bericht te sturen, te bellen, te chatten of simpelweg te verbinden. Wat je ook wil, ik hoor graag van je.

Scroll naar top